Wysłany: 2008-05-17, 15:47
Ulubiony utwór: Matka Boska Leśniowska
Jeśli sie wyrobię z egzaminami też będę w Leśniowie ale nie obiecuję. Niestety nie byłam w BB nie mogłam ale żałuję. Mam nadzieję ze się zobaczymy w Leśniowie! Byłoby fajnie.
_________________ Spieszmy się kochać ludzi bo tak szybko odchodzą ...
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2008-05-19, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-05-21, 14:39
Ulubiony utwór: Śmierć Jezusa
A wiecie może jaki będzie skład solistów ostateczny w Leśniowie?
_________________ Pozdrawiam
MS
tą mową moją własną.
Stanisław Wyspiański
Wysłany: 2008-05-22, 18:26
Ulubiony utwór: Matka Boska Śnieżna
MS napisał/a:
A wiecie może jaki będzie skład solistów ostateczny w Leśniowie?
Wiemy . Odpowiedź znajduję się na poprzedniej stronie tematu:
Cytat:
3 maja a więc pojutrze o godz. 17:00 w Bielsku Białej zaśpiewam po raz pierwszy w
"Siedmiu Pieśniach Marii" Zbigniewa Książka!
Następne wykonanie tego utworu z moim udziałem:
14 czerwiec w Leśniowie! [....]
Pozdrawiam!
I do zobaczenia!
Jacek Janiszewski
Skład: Joanna Słowińska, Ola Radwan, Przemysław Branny, Jacek Janiszewski.
Korzystając z okazji- kilka słów odnoście koncertu w Leśniowie:
Z wielką radością informujemy, że Oratorium Leśniowskie „Siedem Pieśni Marii”, czyli pierwsze tego typu dzieło maryjne w Polsce od kilkuset lat, będzie miało swoją premierę Leśniowską w sobotę 14 czerwca o godz. 20.00.
Koncert poprzedzony będzie Mszą św. o godz. 19.00 sprawowaną przy ołtarzu polowym.
Komitetowi Honorowemu koncertu, będzie przewodniczył Prymas Polski Ksiądz Kardynał Józef Glemp oraz Biskupi i Prezydenci Miast. Patronat Honorowy nad Oratorium objęła Pani Prezydentowa Rzeczypospolitej.
Udało się nam pozyskać wiele polskich mediów do promocji tego koncertu, dzięki czemu, mamy nadzieje, że w koncercie weźmie udział kilkadziesiąt tysięcy osób. W związku z tym mogą wystąpić utrudnienia w ruchu drogowym spowodowane przez zamknięcie niektórych ulic za co już teraz przepraszamy. źródło: * Musisz się zalogować aby zobaczyć linki *
Wysłany: 2008-05-22, 20:06
Ulubiony utwór: Śmierć Jezusa
Misteria napisał/a:
Skład: Joanna Słowińska, Ola Radwan, Przemysław Branny, Jacek Janiszewski.
Ciekawe... bo Joanna Słowińska w tym czasie będzie razem ze swoim zespołem (i FCxP) w Opolu na KFPP. Więc moje pytanie brzmi: kto ją zastąpi?
_________________ Pozdrawiam
MS
tą mową moją własną.
Stanisław Wyspiański
Małgosia Markiewicz. naprawdę. Trzymam kcuki za Małgosię.
Ale jestem ciekawa jak sovbie poradzi ze Śmiercią Jezusa...
No nic, Mnie pewnie nie będzie w Leśniowie, ale czekam juz teraz na filmiki.
Prosze nagrajcie !
Wysłany: 2008-05-24, 10:08
Ulubiony utwór: Matka Boska Siewna
Nowości
Kilka nowości:
* 21 maja Małgosia wzięła udział w nagraniach specjalnego odcinka "Szansy na sukces: Przed Opolem", w którym zaśpiewała utwór "Psalm dla Ciebie". O terminie programu w telewizji poinformuję wkrótce.
* 6 czerwca Małgosia wystąpi w Żarach w koncercie "To co najpiękniejsze"
*14 czerwca Małgosia zadebiutuje w oratorium "Siedem Pieśni Marii" w Leśniowie w zastępstwie Joanny Słowińskiej.
_________________ ...Ty Matko Boska Śnieżna ratuj...
...Tamtym co oddychać trudno z nienawiści...
...Niech wygrają ci co z życiem wygrać pragną...
"Prius quam exaudias, ne iudices"
Ostatnio zmieniony przez Misteria 2008-05-24, 12:16, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-05-30, 15:06
Ulubiony utwór: Matka Boska Leśniowska
Też jestem ciekawa jak ona to zaśpiewa. Ale myślę, że pójdzie jej dobrze i trzymam kciuki! To fajnie ze będzie tak uroczyście. Mam nadzieję, że pójdzie dobrze i trzymam za wszystkich solistów kciuki, tylko szkoda, że nie będzie tam Joanny Słowińskiej, bardzo chciałam ją zobaczyć. Ale może kiedyś mi się jeszcze uda. Niestety nie będzie mnie na koncercie wyjeżdżamy do Łodzi na międzynarodowy festiwal przeglądu teatralno-muzycznego. Trzymajcie kciuki.
_________________ Spieszmy się kochać ludzi bo tak szybko odchodzą ...
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2008-05-30, 17:42, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-06-13, 10:44
Nowy Koncert!!!
17 października - Zabrze
Dom Muzyki i Tańca
[ Dodano: 2008-09-02, 16:38 ]* Musisz się zalogować aby zobaczyć linki *
[ Dodano: 2008-09-29, 17:35 ]
Czy ktoś z Wrocławia wybiera się do Zabrza?
[ Dodano: 2008-10-05, 15:10 ]* Musisz się zalogować aby zobaczyć linki *
Wysłany: 2009-03-15, 18:19
Od jakiegoś tygodnia żyłem pewną, jak się okazało, dość złudną nadzieją, dotyczącą "ewentualnego" koncertu SPM w kwietniu. Iskierka pojawiła się, kiedy zobaczyłem w KG Siedmiu Pieśni linka do kalendarium Orkiestry Akademii Beethovenowskiej...
* Musisz się zalogować aby zobaczyć linki *
Treść następująca: "czwartek 2 kwietnia 2009 Lubin Siedem Pieśni Marii". Myślę sobie : "cudownie, blisko, na pewno uda się być na tym koncercie, moim pierwszym i zapewne jedynym". Po czym, dnia następnego, natrafiłem na kolejną stronę internetową...
Tu nastąpiło zdziwienie, bo zmieniło się miejsce koncertu i to dość diametralnie
"2.04.2009 Lublin Bartłomiej Gliniak/Zbigniew Książek – „Siedem Pieśni Marii”. Odczekałem kilka dni, ponownie przeszukałem internet i co? Nic, zupełnie nic, nigdzie nie ma informacji o tym koncercie. Ani na stronach Lubina, ani Lublina. W tym momencie straciłem nadzieję, tzn. jej nędzne resztki. Ach, szkoda Ale co zrobić.
Dzisiaj natomiast, zacząłem szukać czegoś o nowym projekcie kalwaryjskim I na owej, wspomnianej wcześniej stronie z kalendarium OAB, znalazłem takie info:
W tym momencie, kompletnie zwątpiłem w prawdziwość informacji zamieszczanych na tej stronie. Nagłówek 15.08, reszta ogłoszenia dotyczy 15.09. Tytuł utworu " Opowieść o Św. Franciszku" - co to ma do Kalwarii? Wklepałem w google nazwę i wyskakuje mi coś o onym projekcie. * Musisz się zalogować aby zobaczyć linki *
Solista - Przemek Branny. Zbaraniałem. Myślę sobie, że to może być to. Ale po uważnej lekturze reszty strony doszedłem do bardzo konstruktywnego wniosku : TO NIE JEST TO! Wkurzyłem się. Na to durne kalendarium, na DUO i na cały świat. Ale już mi przeszło
Co wynika z tej mojej powyższej paplaniny? To, że nie powinniśmy się sugerować Kalendarium OAB i to, że koncertu SPM 02.04.2009 raczej też nie ma się co spodziewać. Wnioski smutne, ale jakże prawdziwe.
Pozdrawiam
Łukasz
_________________ Spraw, żeby kolejny dzień po ludzku przeżyć.
I z mnogością pytań móc się jakoś zmierzyć...
Wysłany: 2009-03-15, 19:51
Łukasz, z taką samą nadzieją przeszukiwałem internet, aby znaleźć coś na temat Lubina/Lublina. Nic z tego. Wszędzie cisza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum